AC / DC lamassa, Kissiltä levy, Eagles Suomeen?

Lacuna Coilin laulaja Cristina Scabbia 

Kaverini Anu vinkkasi viikolla linkin Kauppalehden uutiseen – Guardianista käännettyyn – joka kertoo AC /DC:n menestyskausien ajoittumisesta taloudellisiin lamakausiin. Hauska uutinen ja pölhö teoria luettavissa täällä

Guns N´Rosesin uusi levy puhuttaa yhä musapiirejä. Osa pitää täytenä pannukakkuna, toiset tykkäävät. Itse kallistun jälkimmäiselle puolelle, vaikkei levy miltään Guns N´Roses -bändiltä kuulosta. Ennemminkin Axl Rosen soololevyltä, jolla paistavat läpi hänen vaikutteensa Queen ja Elton John. Balladeja on monta, mutteivät ne ole huonoja.

Entisten Gunnari-miesten Velvet Revolver puhuttaa sekin. Bändillä ei ole tällä hetkellä levytyssopimusta ja nettijuoruissa sen tulevaksi uudeksi laulajaksi on esitetty mm. kotoinen Mike Monroe ja irlantilainen Phil Conalane, bändistä Million Dollar Reload. Oudommilta nimiltä kuulostavat Slashin ensi kesänä mm. Norjassa keikkailevan soolobändin solistiehdokkaat: Fergie bändistä Black Eyed Peas, Limp Bizkitin Fred Durst, The White Stripesin Jack White ja Robbie Williams!!

Yhtä huolestuttavalta kuulostaa Led Zeppelinin aikomus keikkailla ilman Robert Plantia, myöhemmin julkistettavan uuden solistin kanssa. Ei hyvä! 

Parempiin uutisiin kuuluu se että Lynyrd Skynyrd nähdään toukokuussa Suomessa pitkästä aikaa. Samoin kuin kesäkuun alussa Heaven And Hell eli Black Sabbath.  

Molemmilta konkaribändeiltä tulee keväällä uudet studiolevyt, eli eivät rundaa pelkällä nostalgialla. Myös Kissin Gene Simmons vahvisti loppuviikolla että bändiltä ilmestyy studiolevy vuonna 2009.

Sweden Rock julkisti kesän ohjelmistoa Blackfootin tahtiin Tyrolissa, Tukholmassa. Pelkkä The Outlaws varmistaa meikäläisen osallistumisen festareille jälleen kerran. Tätä Eaglesin ja Lynyrd Skynyrdin musiikillista pikkuveljeä tuskin tullaan Suomessa koskaan näkemään. Sweden Rockiin on lähdettävä, vaikka vahva huhu kertoo Eaglesin soittavan Helsingissä juuri festarin aikaan.

Hyvä rokkibaari muuten Tukholmassa tuo Kelly´s Bar. Täynnä mukavia ihmisiä.

Unholy Alliance -kiertue pyörähti Suomessa ja olipa onnistunut hevi-ilta. Slayer soitti kokonaan Reign In Blood -klassikkonsa ja näytti olevansa yhä lajinsa kuningas.

Mastodon soitti kitaristinsa sairastuttua triona, mutta vakuutti silti.  Bändin näkee mielellään Suomessa taas ensi kesänä Metallican lämppärinä. Myös Trivium ja Amon Amarth olivat lajeissaan erinomaisia.

Perjantaina stadin rokkipyhättö Virgin Oil Co. vietti pikkujouluja. Cover-versioita mm. Deep Purplen, AC/DC:n, Policen, Van Halenin ja Janis Joplinin biiseistä heitti keskimääräistä taidokkaampi porukka: Varre Vartiainen Band mukanaan Marzi Nyman, Sami Kuoppamäki, Lenni-Kalle Taipale, Sami Pitkämö, Ville Tuomi ja Maya Paakkari. Bändin soittotaito ja iloinen asenne korvasi rock-uskottavuuden puutteen ja ilta oli hieno.

Huomenna pitää kipittää Kaapelitehtaalle kuuntelemaan Bullet For My Valentine ja Lacuna Coil, perjantaina jälleen kerran Jäähalliin Whitesnake.  

Lopuksi vielä lupaava juoru: Ronnie Wood möläytti tuoreessa haastattelussa että Facesin pitkään odotetussa lavallepaluussa bassoa soittaa Red Hot Chili Peppersin Flea. Kiertueella Woodin, Rod Stewartin ja kumppaneiden on tarkoitus lähteä ensi vuonna.

Laman vuoksi tai siitä huolimatta elämme klassisen rockin kannalta hyviä ja kiinnostavia aikoja.

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by:

4 Comments

 1. sampo karpo
  7.12.2008

  ”…Fergie bändistä Black Eyed Peas, Limp Bizkitin Fred Durst, The White Stripesin Jack White ja Robbie Williams!!”.

  Fergie tai Robbie!

 2. Jakki
  19.12.2008

  Zep ilman Plantia!!! Jää sanattomaksi, käsittämätöntä.

 3. Sami Ruokangas
  21.1.2009

  Yhtä surkea idea kuin Suomessakin käynyt Doors ilman Morrisonia…

Comments are closed.