Alice Cooper – kielletty Tampereella

Michael Monroe ja Alice Cooper (Lehtikuva/John Palmen)

Alice Cooperin Theatre Of Death -kiertue kävi Suomessa. Minä näin sen Espoossa.

Tämä keikkahan piti olla alun perin Tampereella, mutta sinne ei Cooperia päästetty. Mansen uskovaispiireille piruillaan Cooperin virallisissa keikkapaidoissa, eli myynnissä on paita, jonka selässä lukee ”Alice Cooper – kielletty Tampereella”.

Huvittavintahan tässä on se, että Vincent Furnier (alias A. Cooper) on nykyään itsekin uskovainen golfia harrastavan herrasmies.

Theatre Of Death -shown oli esityksenä Cooperin parhaita pitkään aikaan. Sutjakkaan tahtiin etenevässä draamassa Alice mestataan giljotiinissa ja hirtetään, mutta aina pahalainen palaa rikospaikalle yleisön iloksi. Hyvät biisit seuraavat toisiaan.

Vuosien saatossa mm. Megadethin, Y & T:n ja Montrosen jäsenenä soittanut rumpali Jimmy DeGrasso hoiti hommansa erinomaisesti ja erottui edukseen tasokkaasta, mutta persoonattomasta bändistä.

Lämppärinä soittanut Sebastian Bach jäi tusinaheviksi. Aerosmith-cover Back In The Saddle avasi keikan valitettavan kehnosti. Kunnolla toimi vain Youth Gone Wild -hitti Bachin ajoilta Skid Rowssa.

Espoon Barona Areena on mainio paikka, paljon parempi kuin Helsingin vanha jäähalli. Takabaarissa päivysti useampikin tuttu, välipäivää ennen Joensuuun keikkaa viettäneet The Wildheartsin Ginger ja Scott sekä maamme mukavin rocktähti, Michael Monroe.

Alice veti hienon illan, josta todistusaineistoa voi ladata livetallenteen muodossa Cooperin saitilta.

Michael Monroe oli jälleen ansaitusti mukana laulamassa School´s Out -finaalissa.

Hyväkuntoinen Alice Cooper toiminee erinomaisesti myös ensi kesänä Porin Sonisphere-festarilla, josta näyttää bändien puolesta tulevan huimin koskaan Suomessa koettu hevifestari.

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: