Avenged Sevenfold vaihtoi klassikkoheviin

Avenged Sevenfold 2013

Helsingissä konsertoi tänään hevirokin uutta nuorta polvea edustava
Avenged Sevenfold. Helsingin areena myytiin nopeasti loppuun. Suosio ei ihmetytä, sillä bändille löytyy kuulijoita monesta eri sukupolvesta. A7X sanoo pyrkivänsä toimimaan linkkinä 2010-luvun tuoreen metallimeiningin ja aiempien vuosikymmenten bändien välillä. Viimeaikojen menestyksen perusteella bändi on onnistunut tavoitteessaan.

Amerikkalaisbändi aloitti uransa modernilla metalcorella, mutta on viimeisillä levyillään siirtynyt kohti melodista 80-luvun soundia. Elokuussa ilmestynyt Hail to the King -levy on vahvasti klassikko- ja eurooppalaisvaikutteista heviä.

Kun haastattelin A7X-kavereita, he kertoivat opppineensa classic rock -bändit ja perushevinimet jo vanhempiensa levyhyllyistä. Laulaja M. Shadows kuvaili isäänsä duunariksi, joka kuunteli Queensrÿchen kaltaisia hevibändejä. Isän ja pojan musiikkimaut kuulemma eroavat siinä, että isä ei jaksa Pantera-tyyppisiä örinäbändejä joista poika pitää.

Avenged Sevenfold on kinnitetty ensi kesäksi Euroopna toiseksi suurimman rockfestarin, Englannin Downloadin pääesiintyjäksi. Ratkaisu raivostuttaa monia A7X-vihaajia, jotka pitävät bändiä liian nuorena noin arvokkaalle paikalle.

Jo 80-luvulla hevikeikoilla kulkeneena olen sitä mieltä, että perinteen on hyvä saada nuoria jatkajia. A7X ei ole uusi Iron Maiden tai Metallica. Eikä se ole sitä väittänytkään olevansa.

Oheisessa haastattelussa listamenestyjät kertovat saaneensa vaikutteita myös suomalaisesta hevistä.

[katsomo = 273460]

Rock Around The Blog – Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Rock Around The Blog Spotifyssa

Rock Around The Blog iTunesissa

Rock Around The Blog Suplassa

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: