B.B. King ja ystävät Lontoossa

Reilu vuosi sitten, kuninkaallisten häiden aikoihin, istuskelin kantapaikassani Lontoossa. The Crobarin pöydässä oli myös ystäväni Nick, 18-vuotias rumpali.

Nick kertoili isänsä pyytäneen häntä B.B. Kingin keikalle Royal Albert Halliin. Nick kyseli, kannattaisiko lähteä.

Sanoin, että ilman muuta. Olen itse nähnyt Kingin parikymmentä kertaa. Kehnoimmillaan Kingin keikat ovat olleet rutiinihöpertelyä. Parhaimmillaan mies on soittanut ja laulanut minut kyyneliin.

Kerroin Nickille, että ikä painaa jo pahasti 85-vuotiaan Blues Boyn kitaransoittoa, mutta laulu toimii ja tekee yhä vaikutuksen. Ja täytyyhän B.B. King kerran nähdä. Isäsikin ilahtuu.

Nick totesi minun puhuneen hänet ympäri ja jatkoimme tequilan juontia. Crobarin jukeboxin soittaessa taustalla helmiä bändeiltä Foghat, Cactus ja Canned Heat.

Myöhemmin sain Nickiltä viestin Facebookissa. ”Hyvä että käskit mennä. Keikalla soittivat Kingin kanssa minullekin tutut miehet, Slash ja Ronnie Wood.”

B.B. Kingin konsertti Royal Albert Hallissa on nyt julkaistu cd:nä ja DVD:nä. Nickin mainitsemien kitaristien lisäksi vierailijoina esiintyvät Susan Tedeschi, Derek Trucks ja Mick Hucknall.

Kuten viime vuosien konserteissaan aina, Kunkku höpöttelee liikaa soittamisen sijasta, mutta vieraiden ansiosta tunnelma on hyvä. Hyväntuulinen King velmuilee välillä Slashin nahkainen silinterihattu päässään.

PS. Fingerpori-sarjakuvan helmiä on strippi, jossa BB King -nimiseltä bluesmuusikolta kysytään: ”Minä vuonna muka olit Big Brotherissa?”

The Thrill Is Gone – näytepätkä DVD:ltä B.B. King: Live At The Royal Albert Hall 2011:
httpv://www.youtube.com/watch?v=rRyACJUlbZw

When The Saints Go Marching In:
httpv://www.youtube.com/watch?v=VLfCR_2pw5k

Rock Around The Blog – Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Rock Around The Blog Spotifyssa

Rock Around The Blog iTunesissa

Rock Around The Blog Suplassa

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: