Back To Rainbow

Turner & Bonnet 

Eilen Tavastialla heräteltiin henkiin Rainbow-yhtyettä, kahden ex-laulajan voimin. Graham Bonnet ja Joe Lynn Turner kiertävät jo toistamiseen Suomea yhdessä. Taustabändinä on Yön, Popedan, Hanoi Rocksin ja Michael Monroen bändin riveistä tuttuja ukkoja.   

Suomalaiset hoitivat eilenkin hyvin tehtävänsä ja Rainbown, Deep Purplen, MSG:n ja Alcatrazzin biisit kulkivat viime kesän kiertuettakin tiukempina.

Bonnetin ääni oli kehnossa kunnossa ja välillä mentiin nuotin ohi, miehen yrittäessä ulvoa äänensä kuuluviin. Kuusikymppisen herran taitaa olla pian aika siirtyä eläkkeelle.

Joe Lynn Turner sen sijaan on yhä kunnossa. Toisin kuin Bonnet, hän oli vaihtanut settiään viime kesästä. Deep Purplea kuultiin peräti kolme biisiä: Perfect Strangers, Highway Star ja Burn. Näitä Turner lauloi Deep Purplen laulajana 90-luvun alussa, Slaves & Masters -kiertueella. Kaikki toimivat yhä vakuuttavasti Turnerin tulkintoina. Kuunnellessa tuli mieleen, että tässä taitaa laulaa ääneltään parhaassa kunnossa oleva Purple -laulaja.

Glenn Hughes toki on hyvässä äänessä hänkin, mutta lasken hänet enemmän Purplen laulavaksi basistiksi kuin päävokalistiksi.   

Toisin kuin Bonnet, Turner ei ole eilisen tähti vaan yhä voimissaan. Tätä todisti sekin, että hänen viimevuotisen Second Hand Life -levynsä kappale Blood Red Sky kuulosti Tavastialla yhtä hyvältä kuin vanhat klassikot.

Tänään Turnerin ja Bonnetin laulua on mahdollista kuulla Turun Klubissa ja sunnuntaina Vantaan Myötätuulirockissa.

Joe Lynn Turner

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by:

6 Comments

 1. ipode
  12.6.2008

  Sami hei!
  Suomessa on niin paljon uutta musaa tekeviä bändejä, että olisi kiva
  joskus lukea uutismiehen mietteitä tuoreimmistakin tulokkaista.

  Vaikka sitten sitä taustaa vasten, että ennenaikaa musa kullosti paremmalta……

 2. Sami Ruokangas
  13.6.2008

  Terve ipode

  Myönnän 70- ja 80-lukujen ”classic rock” -osastoon jämähtämiseni.

  Toisaalta edellinen blogini käsitteli uutta bändiä, Bonafideä, joka tosin on ruotsalainen.

  Ja noista Sweden Rock -jutuistani löytyy arviota uusista bändeistä kuten Glyder, Airbourne ja Coheed & Cambria. Nekään tosin eivät ole kotimaisia 😉

  Otan oppia palautteestasi, kiitti siitä.

 3. jakki
  13.6.2008

  tere,
  Koska jutussasi mainittiin Glenn Hughes, olisi ollut paikallaan mainita kaikkien aikojen paras Rainbow-vokalisti, tietänet kenestä kyse, eli Ronnie James Dio, jonka rinnalla nämä muut olivat ja ovat edelleen pelkkää liirumlaarumia….

 4. Sami Ruokangas
  13.6.2008

  Terve

  Joo, ajattelin Purplea. Rainbow-laulajista paras on yhä Ronnie James Dio.

  Oikeassa olet, hänet olisi voinut jutussa mainita.

  Olitko Dion keikalla äskettäin Suomessa?

 5. jakki
  14.6.2008

  Moro,

  Ok, selitys hyväksytty;-) MItä mieltä Coverdalen Purple ajasta, mielestäni aliarvostettu ”suoritus”, Stormbringer albumi (myöskin aliarvostettu)kolahtaa ainakin meikäläiseen.
  Asustelen Hollannissa, joten jäi väliin ko. keikka. Laitoin juuri levylautaselle Rainbown Long Live Rock n’ Rollin, loistavaa kuunneltavaa!

 6. Sami Ruokangas
  9.7.2008

  Terve Hollantiin jakki!

  Sori kun vastaaminen kesti, olin lomalla välillä.

  Coverdalen aika Purplessa on minulle erittäin rakasta ja arvostan korkealle kaikkia sen ajan levyjä: Burn, Stormbringer ja Come Taste The Band. Noista varsinkin jälkimmäinen on kasvanut suursuosikiksi vuosien mittaan, vaikka pentuna ei vielä Tommy Bolin täysin kolahtanut. Nykyään kyllä.

  Kuten sanot, Stormbringer ja koko tämä kausi ovat aliarvostettuja.

  Hieno levy on myös tuo Long Live Rock & Roll, ja kuten todettiin, Ronnie James Dio on noista Rainbow-miehistä omassa sarjassaan. Ääni toimii yhä upeasti vaikka mies on seitsemänkymppinen 😉

Comments are closed.