Ensi viikolla Leyendas Del Rock

 

Ensi viikolla matkustan Espanjan Villenaan festareille. Leyendas Del Rock on jäänyt tähän saakka käymättä, vaikka lähistöllä asustelee tuttuja. Pari vuotta sitten oli yritystä päästä paikalle, koska siellä soittivat mm. Joe Lynn Turner, Eric Martin (Mr. Big) ja Steve Augeri (Journey).

Nyt homma näyttäisi vihdoin toteutuvan.

Old school-bluesmiehenä itselleni kiinnostavinta antia ovat UFO, Magnum, Diamond Head, Last In Line ja British Lion.

Noiden pitkäaikaisten suosikkien lisäksi kiinnostelee katsoa Cavaleran veljesten paluu juurille elikäs Roots sekä Arch Enemy, Megadeth, Mike Tramp ja Raven.

Toisin kuin meillä kotoisilla festareillamme yleensä valitettavasti, tuolla ei soiteta iskelmää eikä yhtäkään bändiä tarvitse varsinaisesti välttää kuulemasta.

Suomalaista edustusta on mukana mukavasti: Insomnium, Battle Beast, Moonsorrow ja Steve´n´Seagulls. Heidän keikkansa täytyy tietysti tsekkailla mahdollisuuksien mukaan.

Saapa nähdä paljonko kuulen suomea yleisössä, Villena kun on meikäläisten suosimien lomakohteiden läheisyydessä. Tunnen itsekin monta suomalaista, jotka asuvat osan vuodesta Espanjassa. Tällä kertaa tosin menen itse juhliin espanjalaisessa seurueessa.

Espanjalaisia bändejä on tietysti mukana monta ja niihin on kiinnostavaa tutustua.

Kyllä täytyy Iron Maidenin basistin Steve Harrisin tykätä paljon hommastaan, mies kun jaksaa heti Maidenin kiertueen päätyttyä soittaa pikkulavoilla British Lioninsa kanssa. Hyvä nähdä kuinka tuo bändi on kehittynyt.

DIO:n entisten jäsenten ympärille kasattu ja Ronnie Jamesin perintöä kunnioittava Last In Line on sekin yksi akti jota odotan innolla ja mielenkiinnolla. Olen DIO:n alkuajoista saakka pitänyt kovasti Vinny Appicen rumpujen ja Vivian Campbellin kitaran yhteissoundista. Vaikka olen nähnyt Campbellin lavalla useita kertoja Def Leppardin ja Thin Lizzyn riveissä, en ole koskaan kuullut häntä livenä DIO-materiaalin kimpussa. Edesmenneen DIO- ja Rainbow-basisti Jimmy Bainin korvaa Last In Linessa nykyään Phil Soussan. Hänet muistetaan mm. Ozzy Osbournen ja Edgar Winterin bändeistä.

Paikalla olevat suomalaiset, tulkaapa moikkaamaan 🙂 Viime vuonna Liettuan Kilkim Zaibussa oli mukavia kohtaamisia muiden suomalaisten kanssa. Hola amigos!

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: