Rolling Stones tulee taas

Rolling Stones tulee kuudetta kertaa Suomeen. Elokuun ensimmäisen päivän keikkaa edeltävät Stones-vierailut ovat olleet Porin Yyterissä 25.6. 1965 ja kolmesti Helsingin Olympiastadionilla 2.9. 1970, 6.6. 1995, 5.8. 1998 ja 16.7. 2003.

Taas kohistaan bändin lippujen hinnoista, kalleimmat liput kun tällä kertaa maksavat yli sata euroa.

Asiassa on puolensa ja puolensa. Satanen on iso raha, mutta toisaalta esim. Liza Minellin keikalle Finlandia-taloon 29.4. lippu maksaa 163 euroa ja 60 senttiä!

Näin Stonesit viimeksi elokuussa 2006 Englannissa, Twickenhamin stadionilla ja sinne parhaat liput maksoivat 150 puntaa. Huomattavasti enemmän siis kuin Suomessa.

Stonesien kanssa lipuista on kohistu aina. Bändistä on kirjoitettu valtavasti kirjoja ja yksi parhaista on Mark PaytressinThe Rolling Stones Off The Record” (Omnibus Press 2003). Paytress on koonnut kirjaan lainauksia bändin antamista haastatteluista, lehdistä, radiosta ja tv:stä, 40 vuoden ajalta. Kirjasta selviää että lippujen korkeat hinnat kuumensivat tunteita mm. lokakuussa 1969. Stones aloitti tuolloin Amerikan kiertueen. Maineikkaan Rolling Stone -musiikkilehden perustaja Ralph Gleason oli tuolloin sitä mieltä, että bändi on tullut ahneeksi, koska liput maksavat 7 dollaria ja areenoiden takimmaiset katsojat ovat niin kaukana lavasta että tuskin näkevät bändiä.

Kuulosta tutulta.

Kun Stones soitti Helsingissä 1970, stadionin ulkopuolella osoitettiin mieltä korkeaa lipunhintaa vastaan. Ja Jyrki ”Jyräys” Hämäläinen veti siitä Suosikkiinsa raflaavia otsikoita.

Viime syksynä sain Rolling Stonesin fan clubin jäsenenä sähköpostin jossa kerrottiin että saan ostaa lipun New Yorkin Beacon-teatterin keikalle, hintaan 25 dollaria!! Ja Martin Scorsese kuvaa keikan. Aina eivät siis ole Stones-liputkaan kallita.

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: