Hendrixiä haitarilla!

pale

Kevään kiinnostavimpiin levyihin kuuluu Jimi Hendrixin musiikkia uudella tavalla tulkitseva Personal Contact.

Suomalaisbändi The Roots of Love esittää Hendrixin musiikkia haitarille ja naislaulajalle sovitettuna. Projekti on ainutlaatuinen maaílmassa.

– Jimi Hendrix oli omaperäinen ja aikaansa edellä oleva säveltäjä, laulaja-lauluntekijä. Hän toi eläessään esille toiveen, että hänen musiikkiaan tulkittaisiin erilaisin lähestymistavoin, jotta se eläisi ajassa, kertoo Pale Saarinen.

Näistä lähtökohdista kehittyi Personal Contact -albumi. Sillä soittava The Roots of Love -yhtye koostuu pitkän linjan muusikoista monien artistien taustoilta ja roots-henkisistä kokoonpanoista.

Ajatus uustulkita edesmenneen kitaristilegenda, laulaja-lauluntekijä, säveltäjä Jimi Hendrixin musiikkia juontuu pidemmälle.

Pale Saarinen sai takavuosina Ikaalisten musiikkileireillä vision Hendrix & Harmonikka. Tribuuttialbumin päättävä orkesterimainen Hendrix Rhapsody -teos oli lähtölaukaus tälle produktiolle ja samalla koko levylle.

– Tarttuessani kaksiriviseen aikoinani Rääkkylän kansanmusiikkileirillä, en olisi uskonut, että jonkun käsissä haitari voi olla niin rock! Palen käsissä se on, The Roots of Love-yhtyeen laulaja Reeta Vestman kertoo.

Reetta Vestman muistetaan Husky Rescue -yhtyeen laulajana. Tätä ennen Reeta on vaikuttanut levyillä ja keikoilla Anna Kuoppamäen Wilmassa taustalaulaja-kosketinsoittajana, julkaissut oman soololevyn ja vieraillut mm. Bomfunk Mc´s:n, Pepe De Luxen ja Olavi Uusivirran produktioissa. Viime vuosina kuvioissa ovat olleet pääroolit musikaaleissa.

Uuden kuusijäsenisen The Roots of Loven yhteistyö käynnistyi luontevasti. Moni asia yhdisti. Visioita alkoi syntyä.

– Taidokas Reeta käyttää monipuolisesti lauluarsenaaliaan. Hendrixin aikaansa edellä olevat biisiteemat antoivat haasteita olla rohkeasti luovia ja hieman hullutellakin. Gil Evansin big band -levy Hendrixin tuotannosta oli suurimpia innoittajiani tämän albumin luomistyössä, tuottaja, sovittaja ja haitaristi Pale Saarinen kertoo.

Keikkoja on luvassa kevään ja kesän mittaan. Viime vuonna Saarinen tapasi Helsingin juhlaviikoilla amerikkalaisbändi Los Lobosin. Nämä Hendrixin innoittamat muusikot olivat Palen ideasta innoissaan. Soittajien lämminhenkisessä tapaamisessa Los Lobos pyysi Saarista bändeineen lämmittelijäkseen keikoilleen Yhdysvalloissa. Saarinen toivoo yhteistyön toteutuvan lähitulevaisuudessa.

[katsomo=466512]

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: