Päivän biisi: Hound Dog Taylor – Give Me Back My Wig

Kaksitoistasorminen punkbluesin kuningas!

Legendaarinen blueshahmo Hound Dog Taylor (1915-1975) oli punkbluesia vuosia ennen kuin punkia oli olemassakaan.

Ihastuin tähän ainutlaatuiseen soundiin 80-luvun lopulla teini-ikäisenä. Onnekseni Yleisradiossa oli bluesviikko. Kuuntelin kummissani ja tallensin c-kasetille Taylorin lisäksi mm. Howlin´ Wolfia ja Professor Longhairia. Tavallaan tuon viikon radio-ohjelmat muuttivat elämäni, sillä myöhemmin päädyin vuosien ajaksi Blues News -lehden päätoimittajaksi ja Finnish Blues Societyn presidentiksi.

Chicagolaisessa Hound Dog Taylor & The HouseRockers -bändissä oli kaksi kitaristia ja rumpali. He soittivat halpoja japanilaisia Teiscon postimyyntikitaroita. Bassoa ei siis ollut, vaan bassoa soitetti komppikitaristi Brewer Phillips matalalle viritetyllä kitaralla, eli jonkinlaisella basson ja kitaran välimuodolla.

Bändin johtajalla, Hound Dog Taylorilla oli molemmissa käsissään kuusi sormea. Hän leikkasi kerran kännissä partaveitsellä toisen käden lisäsormen pois. Bändin jäsenet ampuivat riidellessään toisiaan useampaan otteeseen uransa varrella. Henki ei lähtenyt mutta ampumahaavoja tuli.

Please follow and like us:

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Podcast Google Playssa

Listen on Google Play Music

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Sami Ruokangas Written by:

Be First to Comment

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.