Slash "Hellsingissä"

Myles Kennedy ja Slash. (Martti Kainulainen / Lehtikuva)

Eilinen Slashin konsertti rakkaassa pääkaupungissamme oli hyvä.

Myles Kennedy täytti odotukset taitavana ja monipuolisena laulajana. Hän pystyy tulkitsemaan Slashin uran kaikkien kausien materiaalia siten, ettei kuulija vaivaannu vertaillessaan alkuperäisiin. Axl Rosen lisäksi kun Slashin biisejä ovat laulaneet mm. Ian Astbury ja Scott Weiland.

Kennedyn ainoa ongelma on lavakarisman puute. Hän ei ole A. Rosen, Weilandin tai Astburyn kaltainen tähti lavalla. Tätä puutetta kompensoi kuitenkin itsensä Slashin lavasäteily.

Ja eilen lisäsäteilyä toi kansallisaarteemme Michael Monroe, joka esiintyi paitsi lämppärinä, myös kahdessa biisissä Slashin kanssa. Iggy Pop -biisiä We´re All Gonna Die osasin odottaa Monroen laulamaksi. Yllättävämpi veto oli Slashin ja Monroen aikoinaan The Coneheads soundtrackille tekemä Steppenwolf-cover Magic Carpet Ride.

Slash. (Martti Kainulainen / Lehtikuva)

Slash on kitaristina parhaimmillaan lumoava yhdistelmä bluesjuuria, virtuositeettia ja sielua. Välillä hän lankeaa pidemmissä sooloissaan tylsään ja epätarkkaan räpeltämiseen, mutta toisaalta moinen kuuluu improvisaatioon. Eilisen saldo jäi vahvasti plussalle kitarankin osalta. Anastasian pitkässä soolossa itämaisine skaaloineen, Slash ylsi Ritchie Blackmoren kulta-aikojen sfääreihin.

Guns N´ Roses -klassikoihin huipentunut keikka tuskin jätti ketään paikallaollutta pettyneeksi. Slash luotsaa yhtä aikamme parhaista bändeistä.

Tapasin Slashin ennen keikkaa. Hän kertoi mm. työskentelystään omien esikuviensa kuten B. B. Kingin, Paul Rodgersin, Edgar Winterin ja Ronnie Woodin kanssa. Slash totesi, että jos ja kun hän tekee taas soololevyn jolla on useampia laulajia, Paul Rodgers tulee ehdottomasti mukaan.

Velvet Revolverin kanssa hän haluaisi tehdä vielä yhden levyn, kunhan laulaja löydetään.

Musiikkihommien lisäksi Slash tuottaa kauhuelokuvia omalla Slasher Films -firmallaan. Hän sanoo tavoitteekseen julkaista pari elokuvaa vuodessa, 60- ja 70-lukujen kauhuelokuvien innoittamana. Suosikkileffoikseen Slash listaa nämä: Rosemaryn painajainen, Ennustus ja Uhrilampaat.

Raittiudestaan Slash kertoi, että jännittää nykyään esiintymistä enemmän kuin juodessaan viinaa ja käyttäessään huumeita.

Edesmennyt suomalaisbändi Smack kuuluu Slashin suosikeihin ja hän kertoi kuunnelleensa sitä vasta YouTubesta ja myös hankkineensa Smackin tuotantoa cd:inä netistä.

Ai niin. Miksikö otsikon “Hellsingissä”? Siksi että Slashin basisti Todd Kerns soitti Hellsinki-t-paidassa 🙂

Viihdesivujen artikkeli ja Slash-haastatteluvideo

1. Halo
2. Mean Bone (Slash’s Snakepit)
3. Nightrain (Guns N’ Roses)
4. Ghost
5. Standing in the Sun
6. Back from Cali
7. Serial Killer (Slash’s Snakepit)
8. Mr. Brownstone (Guns N’ Roses)
9. Bad Rain
10. Not for Me
11. Doctor Alibi (Basisti Todd Kerns laulusssa)
12. Rocket Queen (Guns N’ Roses)
13. No More Heroes
14. Starlight
15. Anastasia
16. You’re a Lie
17. Sweet Child O’ Mine (Guns N’ Roses)
18. Slither (Velvet Revolver)

Encore:
19. We’re All Gonna Die (Michael Monroe laulussa)
20. Magic Carpet Ride (Steppenwolf, Michael Monroe laulussa)
21. Welcome to the Jungle (Guns N’ Roses, Todd Kerns laulussa)
22. Paradise City (Guns N’ Roses)

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: