Slashin sekä bändinsä Myles Kennedy & the Conspiratorsin tuore World On Fire on hyvää perinteistä hardrockia. Levyn 77 minuutin mitta tosin tekee siitä raskaan sulateltavan, josta ei parilla kuuntelulla saa oikein otetta. Vuoden parhaimistoa silti meikäläiselle.
Olen tavannut Slashin muutaman kerran. Nykyään mies vaikuttaa olevan elämäänsä tyytyväinen, raitis ja sinut sekä menneen että tulevan kanssa. Hän tekee sitä mitä haluaa, sekä rockmusiikin että kauhuelokuvien ystävien iloksi.
Tässä Slashin kanssa tekemäni tuore haastattelu:
Guns N´ Roses -legenda suunnittelee levyä suosikkilaulajiensa kanssa
Slash eli Saul Hudson on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä kitaristeista. 49-vuotias rocktähti syntyi ja kasvoi Englannissa, mutta loi maineensa amerikkalaisessa bändissä Guns N´Roses. Nyt Slash nauttii menestystä paitsi muusikkona myös elokuvatuottajana.
Slash tekee nykyään musiikkia Myles Kennedy & The Conspiratorsin kanssa. Kokoonpanon toinen levy on juuri ilmestynyt.
Vaikka Slashin nimi lukee levyn kannessa muita isommalla fontilla, kyseessä on oikea bändi.
– Tämä alkoi heti aitona bändikemiana. Tällä hetkellä kukoistamme, jonakin mikä tuntuu hyvältä. Tunnemme toistemme soittotyylit. Pyrimme studiossa soittamaan mahdollisimman pitkälti samoin kuin livenä lavalla.
Slash soittaa perinteistä rockia, koska peri musiikin jo lapsena vanhemmiltaan.
Äiti suunnitteli ammatikseen vaatteita David Bowien ja John Lennonin kaltaisille tähdille. Isä ja enot olivat rockfaneja.
– Kasvoin brittirockiin lapsena. Isäni ja hänen veljiensä suosikkeja olivat The Yardbirds, Who, Kinks ja kaikki muu rankka kama. Ei niinkään Beatles, mutta Stones. Opin ne hyvin varhaisessa vaiheessa lapsuutta.
– Kun aloitin kitaran soittamisen, suosikkejani olivat Led Zeppelin, Rolling Stones, Aerosmith, AC/DC, Cheap Trick, Ted Nugent ja Black Sabbath. Oli joukko muitakin bändejä, mutta nuo ovat tärkeimmät nimet.
– Tärkein ensimmäinen syy siihen että aloin soittaa ja sekosin rockista, oli Aerosmith. Vuosien 1975-76 Aerosmith. Heillä on live-levy nimeltään Live Bootleg. Olin kuullut bändiä ensikerran noin 1977-78, levyltä Rocks. Pian sen jälkeen ilmestyi Live Bootleg. Se oli minulle – ja on yhä – yksi kaikkien aikojen suosikkilevyistäni.
80-luvulla Slashin suosikkibändi oli suomalainen Smack:
– Smack oli suosikkibändini 1985-86. Näin heidät keikalla Scream-klubilla (Los Angeles) ja he olivat huikeita. En muista montako levyä heillä oli, mutta ensimmäinen oli tappavan hyvä.
Tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu soololevy, jolla solisteina toimii useita Slashin suosikkilaulajia.
– Laulajia joiden kanssa haluaisin työskennellä ovat Robin Zander, Steven Tyler, Paul Rodgers, Brian Johnson, eli näitä suosikkejani hardrock-laulajista. Paul Rodgersin kanssa olen jo soittanut, mutta haluaisin vielä säveltää hänen kanssaan hänelle sopivan biisin. En tiedä vielä milloin tuo levy toteutuu, mutta joka tapauksessa jossain vaiheessa tulee sen aika.
Musiikkiuransa rinnalla Slash on myös kauhuelokuvatuottaja:
– Teen uutta elokuvaa, joka valmistunee 2015. Se ei ole samanlaista kauhua kuin viimeisin leffani, joka oli yliluonnollinen riivausjuttu. Tämä on trilleri, väkivaltainen ja pelottava, muttei kauhuelokuva.
– Seuraavia leffoja on jonossa odottamassa, joten teen tätä säännöllisesti.
Slashin 3 kauhuelokuvasuosikkia ovat:
– Ennustus, Tappajahai ja Alien.
3 suosikkikitaristia?
– Jeff Beck, Mick Taylor ja Jimmy Page.
Slash bändeineen soittaa yleensä pääesiintyjänä. Lämmittelybändiksikin hän lähtee, jos pyytäjä on lapsuuden suosikki.
– Kun lähden kiertueelle, haluan yleensä soittaa sen kokoisissa paikoissa, jotka vedämme täyteen pääesiintyjänä. Silloin voimme soittaa kaikki biisit. En yleensä halua olla lämppäri kenellekään, mutta Aerosmithille tein sen mielelläni tänä vuonna. Se on hyvä paketti yleisölle. Toinen bändi jonka lämppäriksi lähden on AC/DC.
– AC/DC:n ja Aerosmithin vuoksi laitan egoni sivuun ja soitan ennen heitä ja heidän kunniakseen.
– Teen yhä asioita joista innostun. Se on ainoa syy, että jatkan bisneksessä. Eli teen asoita jotka ovat hauskoja, enkä mitään mitä en halua.
Slash asuu Yhdysvalloissa, mutta on syntyi Englannissa ja kasvoi pienessä Stoken työläiskaupungissa, kunnes muutti vanhempiensa kanssa Los Angelesiin. Hän kunnioittaa molempia kulttuureja.
– Olen asunut Yhdysvalloissa suurimman osan elämästäni, mutta tunnen vahvaa yhteyttä Englantiiin. Kaipasin sinne kun olin pitkään poissa. Palasin Englantiin 1987 kun soitimme Marquee-klubilla. Tunsin olevani kotona. Toisaalta olen tietysti hyvin amerikkalainen. Rakastan Yhdysvaltoja, eikä elämästäni olisi tullut samaa jollen olisi muuttanut sinne.
Slash pitää yhteyttä faneihinsa twiittaamalla ahkerasti.
– Kirjoitan twiiteistäni itse 95 prosenttia. Se on hyvä tapa pitää yhteyttä faneihin ja ihmisiin yleisemminkin. Se on suora tapa sanoa mitä haluaa, esim. mitä levyä milloinkin kuuntelen. Monia se kiinnostaa. Aluksi pidin Twitteriä vain markkinointivälineenä, mutta pian siitä tuli minulle luonteva ja säännöllinen tapa kertoa tekemisiäni.
[katsomo = 393418]