Stoner rockia Kalifornian rannoilta

Fu Manchu on yksi stoner rockin suurista nimistä. Sanoitustensa, levynkansiensa ja videoidensa kuvastolla bändi kuitenkin eroaa selvästi kollegoista Monster Magnet, Clutch tai Down.

Fu Manchu on flippereitä, 70-luvun autoja, skeitti- ja surffilautoja.

Eroa on myös musiikissa. Fu Manchu on moneen muuhun stoner-bändiin verrattuna suorempaa ja punkimpaa. Haastattelussa laulaja-kitaristi Scott Hill kertoikin, että hänen suurin suosikkinsa on Black Flag. Blue Cheer, Deep Purple, Kiss, Ted Nugent ja ZZ Top tulevat kaukana perässä.

Stoner rock on lajina vahvasti velkaa Black Sabbathille, Grand Funkille, Hawkwindille ja Blue Cheerille. Stonerin nykyedustajien musiikillinen perusta on sama, mutta bändeissä on eroja ja ominaispiirteitä. Se tekee genrestä hauskan, rikkaan ja kiinnostavan. Eläköön stoner rock! Eläköön persoonallisuus!

Fu Manchun Scott Hillin haastattelu kulttuurisivuilla.

Fu Manchu – Evil Eye:
httpv://www.youtube.com/watch?v=AqYeedwEA4E

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: