Sweden Rock – osa 3: Fish, Company, Skynyrd, Crüe…

Fish (kuvaaja Jussi Heikkinen)

Lauantai käynnisti ikinuori tyttöbändi Girlschool. Nimi on osuva, sillä vuosikymmenten soittamisen jälkeenkin Girlschool kuulostaa lukiobändiltä. Hyvässä ja pahassa. Hauskanpito ja hyvä meininki on tärkeintä tässä musiikissa.

Fish puhutteli kuulijoita sekä kantaaottavilla sanoituksillaan että musiikillaan. Iltapäivän hetkinen myös tämä keskittymistä ja biletyksen keskellä rauhoittumista vaativa musiikki toimi erinomaisesti. Festarin järjestäjiltä jälleen hyvä valinta.

Karismaattista Fishiä seurasi toinen karismaattinen herra, tämän vuoden paras laulaja Paul Rodgers. Bad Companyn laulajana. Hieno esitys, jonka hohtoa ei himmentänyt se, että näin lähes saman shown jo 2010 Lontoossa.

Paul Rodgers

Sweden Rockille tyypilliseen tapaan tänäkin vuonna nähtiin staroja seuraamassa toistensa keikkoja. Bad Companyn soittoa seurasivat tiiviisti sekä Lynyrd Skynyrdin että Twisted Sisterin jäsenet. Eikä ihme, sillä Rodgers on yksi maailman parhaista, jollei peras rocklaulaja.

Bad Company

Lynyrd Skynyrdin ammattitaitoa ei voi kieltää. Huimaa kitarointia ja hyviä biisejä, joiden tekijöistä mukana tosin on vain yksi eli Gary Rossington. Tuoreempaa materiaalia edusti ainoastaan biisi Skynyrd Nation. Muuten luotettiin klassikoihin.

 

Lynyrd Skynyrd

Ensimmäistä kertaa Lynnärit näkeville hittiputki kelpaa hyvin. Monta kertaa bändin nähneet kaipaavat vaihtelua.

 King Diamond (kuvaaja Jussi Heikkinen)

Metalliväelle vuoden odoetuin comeback oli tanskalainen King Diamond. Herran falsetti ja laajan ääniala oli ennallaan. Lava ja show olivat näyttävät. Hyvää heviteatteria sellaisesta pitäville.

Näyttävä oli myös Mötley Crüen lava, mutta siinä tärkein anti valitettavasti olikin. Päivän mittaan kuultujen esitysten jälkeen Crüen esityksen musiikillinen sisältö tuntui kovin kovin ohuelta. Vähäpukeiset taustalaulajatanssijat ja kieppuva rumpusetti eivät riitä kun sinällään hyvien bilebiisien esitys on räpeltämistä.

Mötley Crüe (kuvaaja Jussi Heikkinen)

 Toisaalta monelle riittää näiden herrojen näkeminen yhä elossa. On luettu kirjat huumeista ja kuuluisista tyttöystävistä. Bändissä on kyse paljon musiikkia laajemmasta ilmiöstä. Kuten aiemmin illalla haastattelemani Fish totesi, moni tietää paljon Mötley Crüen jäsenten elämästä, muttei muista yhtään näiden biisiä.

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: