Sweden Rock – osa 1: Soundgardenin paluu

 

Sweden Rockin torstain päätti yksi kesän odotetuimmista comebackeista. Soundgarden ja Chris Cornell. Hämyisä yö, Pink Floyd tyylinen valoshow. Vähäeleistä esiintymistä ja tunnelmia 90-luvulta.

Keikka jakoi mielipiteet. Suomalainen festarivieras Jyrki Nivala totesi tuoreeltaan sen jälkeen että levyversioihin verrattuna biisit soivat väsyneesti ja innottomasti. Jyrkille konsertti oli suuri pettymys.

Ruotsalaistunut venäläistoimittaja Vera Kolupaeva oli päinvastaista mieltä. Hänelle Soundgarden oli parhaita kokemiaan keikkoja.

– Kasvoin 90-luvulla Soundgardenin tahdissa. Silloin 80-luvun glam ei ollut muotia ja kuuntelimme grungea. Cornellin karisma toimi eilen ja kosertti tuntui klunikeikalta. Cornell ei höpissyt turhia eikä juoksennellut lavalla vaan antoi musiikin puhua.

Englantilainen finanssineuvoja ja pitkän linjan rockharrastaja James Kelland on sitä mieltä, että Sweden Rock oli väärä paikka Soundgardenille.

– Grunge ei sovi tänne. Täällä soi 80-luku. Stadionrock ja hevi.

Sitä stadionrockia tarjoili lajinsa huippuihin kuuluva Night Ranger. Taitavasti soitettuna ja esitettynä. Biisejä jotka muistetaan sekä 80-luvun leffassoundtrackeilta että Rock Of Ages -musikaalista. Sen leffaversio nähdään pian Suomessakin, tähtenään Tom Cruise.

Night Rangerin kitaristi Brag Gillisin menneisyydestä Ozzy Osbournen bändissä muistutti yleisön yhteislauluun yllyttänyt Crazy Train.  

Sweden Rockin imagoa leimaa hevi, mutta tosiasiassa musiikkiskaala on laaja. Nytkin mentiin perätysten 10CC:n popharmonioista Exoduksen thrashiin.

Hevipuolen kliseitä parodioiva Steel Panther on kasvanut mainioksi viihteeksi. Itse keikkaakin parempaa hupia oli bändin pressitilaisuus, jossa se mm. esitti Dion Holy Diverin a ccapellana…

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: