Thin Lizzy 2019

Thin Lizzy on ajankohtainen monesta syystä. Phil Lynottista kertova dokumenttielokuva on valmistumassa Irlannissa, ja moni meistä odottaa kuumeisesti sen näkemistä.

Kotimainen kitarahurjimus Mara Balls ilmoitti äskettäin Facebookissaan näin:

Entinen Thin Lizzy eli Black Star Riders on julkaissut uutta musiikkia ja tuleva albumi on jo ennakkotilattavissa. BSR:n lisäksi samat miehet eli Scott Gorham ja Ricky Warwick kiertävät myös Thin Lizzy -nimellä tänä kesänä, juhlien Black Rose -albumin 40-vuotissynttäriä.

Kitaristilegenda Scott Gorhamin ja laulaja Ricky Warwickin lisäksi tämän kesän Lizzy -kokoonpanossa soittavaa jo 40 vuotta silloin tällöin Thin Lizzyyn kuulunut kosketinsoittaja Darren Wharton. Kakkoskitarassa on Damon Johnson ja rummuissa Judas Priestissäkin soittava Scott Travis. Yllätysnimenä bassossa on Mastodonin Troy Sanders. Basistin rooliin on tässä bändissä liittynyt ennenkin yllätyksiä, 2016 kun nelikielistä soitti yllättäen Aerosmithin Tom Hamilton. Muilta osin kokoonpano oli tuolloin sama kuin nyt. Näin heidät Saksassa ja hyvin toimi.

Tänä kesänä aion olla Thin Lizzyn keikalla Espanjan Leyendas Del Rockissa.

Tässä ensimmäinen näyte syksyn uudelta BSR-levyltä. Tuttua kelttimelodiaa tuplakitaroilla, mutta toimii ja tehoaa, kaikessa yllätyksettömyydessäänkin. Thin Lizzy levyttää uutta musiikkia nimellä Black Star Riders ja hyvä niin. Autuaampien metsästysmaiden savuisassa saluunassa Phil Lynott ei häpeä, vaan hymyilee vienoa hyväksyvää hymyään.

Kuuntele myös Jailbreak-kitaristi Jari Salosen kanssa Turussa käymämme Thin Lizzy -keskustelu alta. Jailbreakin lisäksi Jari on soittanut Cold Sweat -nimellä Thin Lizzy -tribuuttibändinä:

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: