Michael Schenker – kitaraneron paluu

Michael Schenker

Michael Schenker on yksi rockin mystisimmistä kulttihahmoista.

Saksalaissyntyinen kitaristi nousi tähdeksi rocktaivaalle Scorpionsin ja UFO:n riveissä. 

Englantilaisen UFO:n kanssa tehdyt levytykset ovat rakastettuja klassikoita. Bändin Strangers In The Night on valittu brittilehdistössä kaikien aikojen parhaaksi livelevyksi. 

UFO:n ja Schenkerin ihailijoihin kuuluvat mm. Iron Maiden, Metallica ja Guns N´ Roses. Maiden on aloittanut viime vuosien kiertueidensa keikat soittamalla yleisölle juuri ennen lavalle tuloaan UFO:n kappaleen Doctor Doctor

Schenker erosi UFO:sta tuon albumin jälkeen, mutta on liittynyt bändiin useampaan otteeseen uudestaan. 

Michael Schenkerin sooloura oli huipussaan 80-luvulla, mutta tasokasta materiaalia on syntynyt niin 90- kuin 2000-luvullakin. Yksi parhaita Schenker-levyjä on 1996 tehty Written In The Sand.

Sweden Rock 2006

Päihdeongelmat ja taloudelliset vaikeudet ovat varjostaneet Schenkerin uraa. Mies on sekoillut lavalla kännissämja menettänyt omaisuutensa, mm. arvokkaat kitaransa.

Sunnuntaina suuntasin helsinkiläiseen hotelliin haastattelemaan Schenkeriä. Ilokseni kohtasin täysjärkisen, iloisen, laihtuneen ja hyvinvoivan oloisen herran.

Eilen Helsingissä esiintyi nykyisen MSG-kokoonpanonsa kanssa yllättävän kovakuntoinen kitaranero. Laulaja Gary Bardenin ääni on vain muisto 80-luvun kulta-ajoista, mutta Schenkerin soitosta ei löydy moitteen sijaa. Myös rummuissa oli mestari, mm. AC/DC:n, Tom Jonesin Uriah Heepin, Manfred Mann´s Earth Bandin ja Asian riveissä aiemmin nähty Chris Slade.

Hyväntuulisen keikan päätteeksi lavalle nousi Doctor Doctor -biisiä laulamaan myös yhden albumin ajan Schenkerin kanssa työskennellyt suomalainen Jari Tiura.

Bardenin äänestä voi purnata ja se ekana encorena soitettu akustisen levyn balladi oli outo. Pienistä puutteista huolimatta keikka oli silti hyvä, koska Schenker on palannut maineensa veroiseksi mestariksi. 

Katso haastattelu, jossa Schenker puhuu mm. musiikista, harjoittelusta ja kitaroista.

Hotellin aula

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: