AC/DC Kantolan puistossa – toimi se sittenkin

Eiliseen Kantolan tapahtumapuiston konserttiin liittyi monenlaista kysymystä. Jääkö tämä bändin viimeiseksi kiertueeksi? Toimiiko soitto ilman AC/DC:n johtajaa, Malcolm Youngia? Toimiiko Kantola konserttipaikkana?

Kyllä vaan, bändi toimi jopa paremmin kuin viime Suomen vierailulla, Tampereella 2010. Näin jälkikäteen voi jossitella sitä minkä verran Malcolmin sairaus jo tuolloin vaikutti. Moneen kertaan rumpali Phil Ruddin kanssa bändin nähneenä oli piristävää vaihtelua kuulla Chris Sladea rummuissa. Stevie Young hoiti Malcolmin roolin niin hyvin, ettei moni yleisössä edes huomannut asialla olevan Youngin veljesten sisarenpojan.

Merkillepantavaa muuten on, että Kantolasta ostamassani kiertuekirjassa Malcolmkin on edelleen mukana bändin jäsenenä, tuuraajansa Stevien lisäksi. Malcolm johtaa AC/DC:tä vielä dementiakodistakin, vaikkei parantumisesta ja paluusta kuulemma ole merkkejä.

Brian Johnsonin ääni on samanlainen krapulaisen Louis Armstrongin kähinä kuin jo pitkään. Mies ei ole aikoihin päässyt biisien alkuperäisiin korkeuksiin ja juuri tässä veikkaisin olevan syy siihen, että tämä kiertue lienee todellakin bändin viimeinen. Mitään myötähäpeän hetkiä ei silti Johnsonin laulun suhteen tarvinnut kokea. Mies osaa pelata sillä äänellä mikä jäljellä on.

Angusin soittoa ja Let There Be Rockin pitkää sooloa kuunnellessa tuli mieleen, että Angus Young on liian harvoin mukana kun maailman parhaita kitaristeja listataan. Hän on yksi niistä.

AC/DC:n suurkonsertti Hämeenlinnassa Kantolan Tapahtumapuistossa 22.7.2015

Biisilista ei sisältänyt yllätyksiä. Sin City oli henkilökohtainen kohokohta, vaikka Johnson jättikin ensimmäisen kertosäkeen laulamatta. Komeasti kulki myös Bon Scott -kauden helmi Shot Down In Flames.

Kantolan puisto oli hyvä paikka konsertille ja palvelut näyttivät toimivan. Myös yleisön purkautuminen pois alueelta näytti sujuvan ongelmitta, yössä välkkyvien punaisten pirunsarvien merenä.

Sarvimeri
Kuva: Sami Ruokangas.

Oli ilo nähdä Hämeenlinnassa useiden sukupolvien AC/DC -faneja, nelivuotiaista natiaisista 70-vuotiaisiin konkareihin. Kokonaisia perheitä oli yhteistä laatuaikaa viettämässä paljon. Oikein!

Perhe puistossa. Kuva: Sami Ruokangas.
Perhe puistossa. Kuva: Sami Ruokangas.

Venäläisiä ja virolaisia oli paikalla huomattavissa määrin. Tapasin myös brasilialaisen seurueen joka oli matkustanut Suomeen varta vasten tätä konserttia varten. Kun kysyin että miksi Suomeen, vastaus oli että päivämäärä osui lomalle ja AC/DC:n lisäksi halusivat nähdä eksoottisen maamme. Matkan kustannuksia eivät olleet vielä uskaltaneet laskea.

Sarvet. Kuva: Sami Ruokangas / iphone

Kantolassa koettiin sekä tunnelmaltaan että rocktaiteelliselta kivenkovalta anniltaan hyvä ja ikimuistoinen ilta. Niinkuin AC/DC keikoilla yleensäkin on ollut vuosien saatossa tapana.

Tykit. Kuva: Sami Ruokangas
Tykit. Kuva: Sami Ruokangas

AC/DC:n settilista Hämeenlinnassa, bändin itsensä ilmoittamassa kirjoitusasussa. Konsertti oli loppuunmyyty, yleisöä oli 55 000.

ROCK OR BUST

SHOOT TO THRILL

HELL AIN’T A BAD PLACE

BACK IN BLACK

PLAY BALL

DIRTY DEEDS

THUNDERSTRUCK

HIGH VOLTAGE

ROCK & ROLL TRAIN

HELLS BELLS

BAPTISM BY FIRE

SHOOK ME

SIN CITY

SHOT DOWN IN FLAMES

HAVE A DRINK ON ME

TNT

ROSIE

LET THERE BE ROCK

HIGHWAY TO HELL

FOR THOSE ABOUT TO ROCK

Kuva: Sami Ruokangas
Kuva: Sami Ruokangas
Sin City. Kuva: Sami Ruokangas
Sin City. Kuva: Sami Ruokangas

 

Please follow and like us:

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Podcast Google Playssa

Listen on Google Play Music

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Sami Ruokangas Written by:

Be First to Comment

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.