Suomalaista bluesia brittilistoilla!

 

Suomalaisen bluesylpeyden, Micke Björklöf & Blues Stripin uusin levy Ain´t Bad Yet on ollut IBBA (Independent Blues Broadcasters Assosiation of UK) Radiosoittolistalla neljä kuukautta putkeen, parhaimmillaan sijalla 16. Heinäkuun listalla se oli 17.

Toisen maamme johtavan bluesartistin, Erja Lyytisen levy Live in London oli samaisella IBBA:n listalla ykkössijalla heinäkuussa.

Koskaan aikaisemmin ei ole listalla ollut kahta suomalaisartistia yhtä aikaa, eikä ylipäätään muutenkaan suomiväriä ole listalla aiemmin juuri nähty.

Artisteja yhdistää myös uusi video. Micke Björklöfin ja bändinsä Hold Your Fire Baby -uutuusvideolla esiintyy myös Erja Lyytinen.

Micke Björklöf & Blues Strip palkittiin Finnish Blues Awards 2015 -gaalassa vuoden bändinä.

Bändin tuoreimman levyn on tuottanut 10-kertainen Grammy voittaja John Porter. Bändi soitti tänä vuonna myös Suomen edustajana European Blues Challenge -kisassa Brysselissä. Edellinen albumi After The Flood oli vuoden kotimainen blueslevy 2013.

Micken ja kumppaneiden tuoreen videon on ohjannut Teemu Kyytinen, joka yleensä vaikuttaa tanssitaiteen puolella. Erja Lyytinen esiintyy videolla vierailevana kollegana.

– Radiosoittoa alan ohjelmissa on tullut aika paljon viimeaikoina UK:n lisäksi Saksassa, Hollannissa, Ranskassa ja Australiassa. Useissa ohjelmissa viikon featuring spotissa. Tällä viikolla oli Hollantilaisessa Bluesworld ohjelmassa tunnin MBBS spesiaali pelkästään meidän musaa, Micke kertoo.

Blues News Germany ja The Blues Magazine (Classic Rock presents) – lehdissä on parin sivun jutut.

 

– Erjan kanssa me teemme muutenkin yhteistyötä Eurooppa kuvioissa, yhteismainostusta jne. 

Micke Björklöf & Blues Stripin Ain´t Bad Yet -albumi on myös kevään julkaisuista ehdokkaana The German Record Critics Award -blueskategoriassa.

Erja Lyytinen on kansikuvahaastattelussa englantilaisen Blues Matters -lehden tuoreimmassa numerossa.

Ensiesityksessä uusi video:

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: