"Myllylä hirvittävässä kunnossa"

Universal-levy-yhtiö juhlisti kevättä Spring Break -tilaisuudella Virgin Oilissa. Kiitoksia Gugi Kokljuschinille, Satu Snellmanille ja kumppaneille mukavasta illasta.

Yleensä olen täällä blogissa innoissani milloin mistäkin keikasta. Tällä kertaa olen kriittinen. Illan esiintyjistä pidin vain Kim Heroldin musasta.

Meikäläistä ei lämmittänyt sen paremmin Saran hevi kuin Pauli Hanhiniemen ja Hehkumonsa ”elämän valttikortit” tyyppinen melankolia. Arvostan kovasti miehen tekemisiä aikoinaan Kolmas Nainen -bändissä, mutta viime vuodet mies tuntuu kelanneen samaa ”onni meitä hipaisi, suru sokaisi, naapurin kissa naukuu, sänki naamassa, sukatkin hukassa” -sanoitusta.

Musiikista huolimatta oli hauska tavata alan jengiä sekä kollegoita Yleltä ja STT:ltä. Erään jälkimmäisen välineen hauskan ja sivistyneen edustajan kanssa pohdiskelimme antoisasti juttujen hyvän otsikoinnin merkitystä. Mieleen palautui Jallu-lehden vanha matkailujutun ikimuistoinen otsikko: ”Ilo ilman Vilnaa on teeskentelyä”. Ja se iltapäivälehden juttu joka kertoi persikan sisältä löytyneestä skorpionista. Otsikkona kaikkien aikojen henkilökohtainen suosikkini: ”Saksikäsi tervehti persikasta”.

STT:n kollega muisti arkistojen aarteen, urheilujutun otsikolla: ”Mika Myllylä hirvittävässä kunnossa”. Niinpä niin… 

Eivät ole muuten Lordit ja Teräsbetonit ensinkään ensimmäisiä hevimiehiä Euroviisuissa. White Lion -bändin nokkamies Mike Tramp lauloi 70-luvulla Mabel-yhtyeessä ja osallistuin sen kanssa viisuihin. Netistä löytyy siitä hauskoja videoita, joista tässä on yksi.

Deep Purplessa koskettimia soittava Don Airey voitti Euroviisut 1997 Englannin edustajana, Katrina & The Waves -bändin sovittajana ja kapelimestarina. Ennen Purplea mm. Jethro Tullin, Whitesnaken ja Black Sabbathin riveissä työskennellyt Airey kertoi minulle vuonna 2005, että viisuvoitto on yksi hänen pitkän musiikkiuransa ehdottomia huippuhetkiä.

Parasta nyt:

Airbourne: Runnin´ Wild

Brother Firetribe: Heart Full Of Fire

Helloween: Keeper Of The Seven Keys Part One

Jeff Healey: Mess Of Blues

Lizzy Borden: Master Of Disguise

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by:

5 Comments

 1. Jukka Jyrä
  24.5.2008

  Käsittääkseni Don Airey ei ole soittanu Deep Purplessa.

 2. Sami Ruokangas
  26.5.2008

  Terve Jukka

  Kyllä vaan, Don Airey on soittanut Deep Purplessa vuodesta 2001, jolloin tuli kosketinsoittajaksi Jon Lordin tilalle. Lisää aiheesta Aireyn nettisivuilla:
  http://www.donairey.com/

  Airey on tulossa Purplen kanssa Suomeen taas elokuussa, Helsinkiin ja Kuopioon.

 3. sampo karpo
  27.5.2008

  Otsikoista parhaimmalle tuulelle on saanut: ”Orava teloi oopperatähden tajuttomaksi”, vuodelta 2006. En pystynyt syömään enkä nukkumaan mielikuvaloopin piinatessa minua. Otsikon jälkeen oli vielä lista murtuneista luista ym. Jos uhrina olisi ollut Matti Salminen niin olisi alkanut luonto pikkuhiljaa hirvittämään.

 4. Jukka Jyrä
  30.5.2008

  No hittolainen…. Niinpäs onkin…. No nyt tietää tuonkin…. Pahoittelen että epailin asiantuntemustasi näin amatöörimäisesti..

 5. Sami Ruokangas
  31.5.2008

  Terve taas Jukka

  Toimittajanrenttujen sanomisia pitääkin epäillä. Aina 😉

  Tärkeintä että keskustellaan näistä elontien peruskysymyksistä.

Comments are closed.