Päivän biisi: Bettye LaVette – Let Me Down Easy

”Jotkut laulajat vain laulavat. Sitten on Bettye LaVette. Hän ei vain laula laulujaan, vaan elää läpi niistä jokaisen.”

Jon Bon Jovi

Bettye LaVette on yksi soulin suurista. Silti hän on jäänyt varsinkin Euroopassa kulttiartistiksi. Vaikka mm. esiintyi presidentti Obaman virkaanastujaisissa, duettona edellä mainitun Jon Bon Jovin kanssa.

Itse muistelen löytäneeni Queen Bettyen(kin) Blues News -lehden sivuilta 90-luvun alussa. Sittemmin minulla on ollut ilo nähdä hienoja keikkoja häneltä mm. Rauma Bluesissa ja Helsingin Savoy-teatterissa.

Let Me Down Easy on klassikko Bettyen versiona vuodelta 1965. Miltei yhtä hyvin sen veti kuitenkin myös nuori Steve Winwood, Spencer Davis Groupin riveissä, jo vuotta myöhemmin 1966.

Molemmat ovat itselleni rakkaita versiota. Winwoodin tulkinnasta tulee tänään mieleeni edeltäjäni Blues Newsin päätoimittajana ja Finnish Blues Societyn presidenttinä, ystäväni Aimo ”Ami” Ollikainen. Hänen autossaan soi usein yhteisillä matkoillamme Let Me Down Easy.

Please follow and like us:

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Podcast Google Playssa

Listen on Google Play Music

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Sami Ruokangas Written by:

Be First to Comment

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.