Päivän biisi: Bettye LaVette – Let Me Down Easy

”Jotkut laulajat vain laulavat. Sitten on Bettye LaVette. Hän ei vain laula laulujaan, vaan elää läpi niistä jokaisen.”

Jon Bon Jovi

Bettye LaVette on yksi soulin suurista. Silti hän on jäänyt varsinkin Euroopassa kulttiartistiksi. Vaikka mm. esiintyi presidentti Obaman virkaanastujaisissa, duettona edellä mainitun Jon Bon Jovin kanssa.

Itse muistelen löytäneeni Queen Bettyen(kin) Blues News -lehden sivuilta 90-luvun alussa. Sittemmin minulla on ollut ilo nähdä hienoja keikkoja häneltä mm. Rauma Bluesissa ja Helsingin Savoy-teatterissa.

Let Me Down Easy on klassikko Bettyen versiona vuodelta 1965. Miltei yhtä hyvin sen veti kuitenkin myös nuori Steve Winwood, Spencer Davis Groupin riveissä, jo vuotta myöhemmin 1966.

Molemmat ovat itselleni rakkaita versiota. Winwoodin tulkinnasta tulee tänään mieleeni edeltäjäni Blues Newsin päätoimittajana ja Finnish Blues Societyn presidenttinä, ystäväni Aimo ”Ami” Ollikainen. Hänen autossaan soi usein yhteisillä matkoillamme Let Me Down Easy.

Rock Around The Blog – Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Rock Around The Blog Spotifyssa

Rock Around The Blog iTunesissa

Rock Around The Blog Suplassa

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: