Päivän biisi: Magic Slim & The Teardrops – Wonder Why

Magic Slimin löysin 80-luvun lopulla, samoista Ylen bluesviikon illoista kuin aiemmin esitellyn Hound Dog Taylorinkin. Joku tulevista Blues News –lehden kollegoistani (Pertti Nurmi tai Erkki Sironen) soitti Slimin biisin Wonder Why. Täraytti niin, että tuntuu loppuelämän. Funkia bluesia, pistävine ja viiltävine kitaroineen. Ainutlaatuista!

1992 soitti Jyväskylä ravintola Ilokivessä Blues Live! –tapahtuman pääesiintyjänä. Pitkä keikka oli chicagobluesia aidoimmillaan. Toista kitaraa soitti John Primer ja bassoa Nick Holt. Molemmat miehet ovat tehneet sittemmin tasokasta bluesuraa omilla nimillään.

Keikan jälkeen pääsin hetkeksi juttelemaan Magic Slimin kanssa ja juomaan hänen kanssaan lasillisen bourbonia. Kovia elämyksiä 19-vuotiaalle.

Kiitos noista jutuista kuuluu Jyväskylän bluesguru Hessu ”Howlin” Heinoselle, jolta opin paljon, mm. siten että sain häneltä paksun nipun vanhoja Blues News –lehtiä. Hessu on bluesmuusikko ja pitkäaikainen Blues Live! -toiminnanjohtaja. Viime lauantaina oli ilo nähdä Hessu huuliharppuineen hyvissä voimissa Malmitalon lavalla, Blues Newsin 50-vuotisjuhlakonsertissa.

Viimeisen kerran näin Magic Slimin lavalla Sweden Rockissa 2004. Nick Holt kuoli 2009 ja Magic Slim 2013.

Magic Slimin tuotannon hienoimpia hetkiä ei löydy Spotifystä tai muista vastaavista suoratoistopalveluista. Ei muuta kuin paikalliseen levykauppaan siis!

Kuuntele tuoreimmat keikka- ja levyruodinnat podcastista:

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by:

Be First to Comment

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.