Päivän biisi: The Neville Brothers – Yellow Moon

Neville Brothersia taisin kuulla ensimmäisen kerran 80-luvulla, Jake Nymanin radio-ohjelmassa Yleisradion taajuudella. Soundissa Jussi Niemi kirjoitti bändistä myös ja minä poika ostelin levyjä. Neville Brothersista ja veljesten soolotuotannoista tuli yksi kaikkien aikojen suurimmista suosikeistani. New Orleansin miesten musiikki oli omalaatuinen fuusio soulia, funkia, gospelia, doo-wopia ja rock & rollia.

Myöhemmin on ollut onni ja kunnia nähdä Neville Brothers useamman kerran livenä ja tavatakin herrat monta kertaa.

Eilen saatiin suru-uutinen. Charles Neville on kuollut syöpään. Taivaallisessa soittokunnassa on yksi huippulahjakkuus lisää. RIP.

Charlesin kuolema kertoo vääjäämättömästi siitä tosiasiasta, että yhä useammat klassiset New Orleans –muusikot ovat eläkeiän aikoja sitten ohittaneita. Charlesin ja Nevillen veljeskunnan ainutlaatuisesta tarinasta kiinnostuneiden kannattaa lukea David Ritzin veljesten kanssa kirjoittama erinomainen kirja, Brothers Neville (2000).

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Podcast Google Playssa

Listen on Google Play Music

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Sami Ruokangas Written by:

Be First to Comment

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.