RIP Pat Torpey

Eilen saatiin suru-uutinen Mr. Big -yhtyeen rumpalin kuolemasta. Pat Torpey menehtyi 64-vuotiaana Parkinsonin tautiin. Hän oli mukana vielä bändin viimevuotisella levyllä, Defying Gravity.

Toisena rumpalina oli Patin sairaudesta johtuen Matt Starr.

Mir. Big on ollut demokraattinen bändi. Paitsi rumpali, Pat Torpey oli hyvä laulaja ja tärkeä biisintekijä. Hän soitti Mr. Bigin lisäksi mm. Robert Plantin, Montrosen, Ted Nugentin ja Impellitterin kanssa. Mm. Rushin rumpali Neil Peart on kehunut Torpeyn tapaa käyttää biiseissään erikoisia rytmityksiä.

Tämä Beatles-laulua sisältävä rumpusoolo on mainio esimerkki Torpeyn taidoista:

Olen haastatellut Mr. Bigin koko nelikkoa kerran ja laujaja Eric Martinia useampaan otteeseen. Tässä vuoden 2009 bloggaukseni, konsettiarvio ja blogin lopussa linkki MTV:n kulttuurijuttuun ja haastatteluvideoon.

https://twitter.com/mrbigmusic/status/961781821703884801

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: