Rollareiden "Rysselin keikka", Dylan ja Zappa…

Soitin Mick Taylorille Englantiin.

Olen haastatellut häntä pari kertaa aiemminkin. Tuolloin olen kohdannut melko nyreän ja mediaan varauksella suhtautuvan muusikon.

Tällä kertaa puhelimeen vastasi leppoisa ja puhelias herrasmies.

Taylor tarinoi tuoreet kuulumisensa ja muisteli tunnettuja ystäviään sekä kollegoitaan, Frank Zappaa, Bob Dylania, Canned Heatia, John Lee Hookeria, John Mayallia ja tietysti Rolling Stonesia.

Rollareiden viime vuonna virallisesti julkaistun The Brussels Affair -bootlegin Taylor nostaa bändin parhaaksi levyksi. Hieno live-tallenne se tosiaan onkin. Jokaisen vähänkin Stonesista kiinnostuneen kannattaa tsekata mitä bändi oli hurjimmillaan. Levyn saa ladattua kohtuullista korvausta vastaan Rollareiden arkistosivulta.

Tapasin Mick Taylorin ensimmäistä kertaa Unkarissa 2002. Hän esiintyi viini-, ruoka- ja bluesfestareilla. Rumpalinaan John Coghlan (Status Quo) ja basistinaan Noel Redding (The Jimi Hendrix Experience). Keikka oli ikimuistoinen, muttei välttämättä positiivisessa mielessä. Redding sammui kesken soiton. Shown pelasti aiemmin samana iltana soittaneen brittibändi Blues Engineersin basisti.

Sovimme Taylorin kanssa puhelimessa, että muistelemme Unkaria yhdessä tv-kameran edessä, viikon kuluttua kun hän on Suomessa. Jätetään herkullisimmat yksityiskohdat ”superkokoonpanon” surullisesta keikasta siis tuonnemmaksi.

Mick Taylor soittaa Ben Waters Bandin kitaristina Helsingissä ensi lauantaina 29.9. Virgin Oilissa. The Rolling Stones 50th Anniversary Party -illan aloittaa suomalaisista huippumuusikoista koostuva Rolling Burrito Brothers play Stoned Country.

Taylorin kanssa tekemäni puhelinhaastattelun voi lukea kokonaan kulttuurisivuilta.

Mick Taylor ja Dylanin Blind Willie McTell, 2009:
httpv://www.youtube.com/watch?v=hUXR_X0ov6E

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by:

4 Comments

 1. Ilkka
  21.9.2012

  Teretulemasta töihin & kiitoksia Mick Taylorin haastattelusta. Eipä ole mitään tietoa tuosta brysselinlevystä, ehkä se pitää hankkia. Onhan rollarit toki jo muutaman livelevyn julakaissut, mutta kyllä tuon voisi tsekata.

 2. RockAroundThe.Blog
  21.9.2012

  Terve Ilkka!

  Kiitos itsellesi. Kannattaa latailla Rysselin keikka. Bändi ei kuulosta millään muulla levyllä yhtä hurjalta. Tempot on nopeat ja soitto rajua 🙂

 3. RockAroundThe.Blog
  26.9.2012

  Kiitos Siukku itsellesi! Hyvä jos näistä jutuista on hyötyä 🙂

Comments are closed.