Sweden Rock, päivä 2

Hevareita jo pienestä pitäen. 

Torstai Svedurokissa oli jo taattua laatua, josta nautin nyt seitsemättä kertaa. Helle, pilvetön taivas, ihmisiä kaikkialta maailmasta, kaikki hyvällä tuulella. Ja sitä erinomaista musiikkia.

Eilen kehumani Bonafide pääsi päälavalle paikkaamaan peruuntunutta Sebastian Bachia. Skid Row -laulajan lento oli myöhässä ja keikka jäi väliin. Ensimmäinen peruuntuminen muuten seitsemänä Sweden Rock -vuotenani. Bonafide korvasi vahingon ja vahvisti keskiviikkoisen havainnon: mainio bändi.

Coheed & Cambria

Coheed & Cambria osaa yhdistää teknisen taitavuuden ja tarttuvat biisit. New Yorkissa asustelevan bändin progessa on heviä, jazzia, hard rockia ja mieleenpainuvia melodioita. Taustalaulajattaret vahvistivat hyvin kertosäkeitä. Iron Maidenin The Trooper oli ovela cover-valinta keskellä omaa matskua.

Festarin nettisivuilta löytyy muuten Sweden Rock TV, josta näkee livenä kemujen tapahtumia, pressitilaisuuksia ja muuta.

Päivän bluesannista vastasi ahkera Suomessa kävijä, texasilainen Omar & The Howlers. Omarin kitaratemput ravisteluineen ja nyrkiniskuineen kitaran runkoon ovat aina yhtä vakuuttavia. 

Derringer

Derringerin keikalla tehtiin rockhistoriaa. Bändi soitti yhdessä ensimmäistä kertaa 32 vuoteen! Rick Derringer (kitara ja laulu), Danny Johnson (kitara ja laulu), Vinny Appice (rummut) ja Kenny Aaronson (basso) nauttivat paluusta lavalle ja kyllä nautti yleisökin. Kokeneet konkarit vetivät tanakat versiot Johnny Winterinkin versioina suomalaisille tutuista klassiokoista Still Alive And Well ja Rock And Roll Hoochie Koo. Keikan päätti hauskasti The McCoysin listaykköshitti vuodelta 1965, Hang On Sloopy Sillä levyllä soitti aikoinaan 17-vuotias Rick Derringer.

Tanskalainen Volbeat on kovassa nosteessa. Elvis-heviä. Olen nähnyt bändin nyt kahdesti, enkä ole täysin vakuuttunut vielä täällä Ruotsissa näkemästäni ja kuulemastanikaan. Hyvää mättöä, muttei toisaalta mitään mitä Metallica tai Danzig eivät olisi jo aiemmin tehneet paremmin.

Judas fuckin Priest is Back!

Disturbed sylki heviään raivokkaasti, mutta jäi meikäläiseltä huonolle huomiolle Judas Priest -haastattelun vuoksi. Priestin kitaristit KK Downing ja Glenn Tipton sekä laulaja Rob Halford olivat tiistaisesta Hesan keikasta yhä innoissaan. Kiertueen avauskonsertti Suomessa oli ollut miehille voitto vaikeuksien kautta. Bändin kiertuemanageri oli hukassa ja päivä täynnä teknisiä ongelmia. Kun vaikeuksista selvittiin lavalla oli erityisen hyvä fiilis ja senhän huomasi yleisössäkin.

Priest

Priest oli hyvä myös täällä. Sama setti kuin Helsingissä, pari biisiä uudelta Nostradamukselta ja muuten klassista metalliherkkua. Judas Priest on alansa mestari, kymmenien tuhansien nuorempien bändien jäljittelemä lajin luoja. Joku viisas on sanonut, että Black Sabbath on heviä ja Judas Priest metallia. Maailman parasta.

Julkaisen Priestin haastattelun videona nettiin maanantaina. Linkki löytyy sitten myös täältä blogista.

Crucified Barbaran Klara ja Ida juontamassa

Electric Light Orchestra soitti ennen Priestiä hevin keskellä mukavasti keventävän setin melodisia klassikoita. Kaikille tutut hitit tanssittivat meitä auringon laskiessa meren rannalla. Omassa seurueessani jorasi suomipoikien rinnalla brittejä, jenkkejä, norjalaisia ja toki svedujakin. Tämän vuoden pukeutumishitti näyttää olevan yläosaton look sekä miehillä että naisilla. Osa on vetäissyt ylävartalon asusteeksi roudarinteipistä ristit nännien peitoksi.

Burn!

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Apple Podcasts

Kuuntele Suplasta

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by:

2 Comments

 1. Jaakko Heinonen
  11.6.2008

  Judas Priest oli tällä kertaa Helsingissä parempi kuin edellisellä kerralla muutama vuosi sitten. Hyvä show, hyvät biisit.

  Vanhat ukot jaksavat vetää hyvällä meiningillä.

  Nättejä naisia tuolla Sweden Rockissa.

 2. Sami Ruokangas
  12.6.2008

  Kiitos Jaakko kommenteista.

  Priest oli tosiaan hyvä Suomessa. Ruotsissa oli sama setti, mutta suurempi yleisö.

Comments are closed.