Torontosta päivää

Terveiset Torontosta. Kansainvälisestä tutkivan journalismin konferenssista. Paikalla oli noin 550 toimittajaa 44:stä maasta. Suomalaisia toimittajia mukana kymmenkunta, yhtenä heistä Maikkarin Jarkko Sipilä. Toisin kuin minä, Jara päivitti blogiaan myös konferenssista, joten se kannattaa tsekata.

Jarkko käy blogissaan läpi omaan rikostoimittajan työhönsä liittyvää konferenssin antia. Itse keskityin nettiin, hakutekniikoihin, tietokantoihin, RSS-feedien käyttöön, uutisten tekemiseen netissä ja niiden löytämiseen sieltä.

Hyvä konferenssi ja Toronto hieno kaupunki. Lämmintä yli 30 astetta.

Konferenssipäivien päätteeksi ehdin myös kuuntelemaan musiikkia. Viime keskiviikkona Jeff Healey´s Roadhouse -klubilla ja lauantain Silver Dollar Roomissa.

Jeff Healey oli juuri palannut Torontoon kiertueelta Englannista. Hän sairastaa keuhkosyöpää ja pitkä lento oli väsyttänyt miehen niin, ettei hän jaksanutkaan esiintyä, vaikka oli jo klubilla tekemässä soundcheckin. Toivottavasti mies paranee.

Healeyn bändi oli ok ilman johtaansakin, mutta todellinen karisma uupui.

Sitä löytyi lauantaina Silver Dollar Room -bluesklubilla esiintyneestä Big Bill Morganfieldistä. Hän on Muddy Watersin poikana isänsä perinteiden kunniakas jatkaja. Hyvä kitaristi ja kaikkensa likoon pistävä esiintyjä. Laulajana hän ei yllä aivan isänsä tasolle, mutta korvaa pienoiset puutteet hurjalla heittäytymisellä tulkintaan.

Neil Youngin vuonna 1971 äänitetystä levystä ”Live At Massey Hall” tuttu keikkapaikka Massey Hall on yhä pystyssä ja toimii jazz- ja rockkeikkojen paikkana.

Myös Rolling Stonesin ”Love You Live” -levyn yksi äänityspaikka, El Mocambo -klubi on yhä olemassa, tosin parhaat päivänsä nähneenä ja lähinnä aloittelevia artisteja esiintyjinään.

Kun Kanadassa ollaan, pitihän sitä käydä katsomassa myös Niagaran putoukset, yksi maailman suosituimmista matkailukohteista. Luonnonilmiönä putokset ovat äärimmäisen vaikuttavat. Sen ympärille rakennettu Las Vegasia muistuttava hotellien, casinoiden ja vahakapinettien krääsälandia sen sijaan vähemmän vaikuttava. Paikka on amerikkalaisille ja kanadalaisille yksi suosituimmista häämatkakohteista. En voi ymmärtää miksi kukaan haluaa viettää kuherrusaikaansa moisessa mestassa.

Google Podcasts

Listen on Google Podcasts

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Podcast Suplassa

Kuuntele Suplassa

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Sami Ruokangas Written by: