Big Daddy Kinsey

Aiemmin täällä mainitsemani Black Sabbathin The Dio Years -levyn kolme uutta biisiä tuntuvat saavan kaveripiirissäni kehuja vain minulta. Kaikki muut pitävät niitä kehnoina, mutta minulle kelpaa. No, hyvä näin, makuasioistahan ei kuulu keskustella vaan huutaa ja riidellä.

Hevin vastapainoksi on viime päivinä työmatkoilla soinut autossa Bob Marleyn ja Peter Toshin reggae. Jälkimmäisellä olivat taustajoukoissaan uraansa avittamassa tätä blogia toistaiseksi dominoineet Rollarit, Mick Jagger ja Keith Richards.

Jaggerin ja Richardsin lisäksi Peter Toshin Bush Doctor -levyllä musisoi kitaristina Donald Kinsey, amerikkalainen bluesmies. Haastattelin häntä kymmenisen vuotta sitten Storyville-jazzklubin takahuoneessa. Hän soitti klubilla isänsä Big Daddy Kinseyn ja Kinsey Report -bändinsä kanssa. Huonokuntoinen isäukko oli karannut sairaalasta päästäkseen kiertueelle Eurooppaan. Taustabändi koostui Big Daddyn pojista. Donaldin lisäksi siinä soittivat nuoremmat pojat Ralph ja Kenneth. Helsingin jälkeen vuorossa oli keikka Rovaniemellä.

Kun Helsingin keikka oli ohi ja Daddy sekä Donald tulivat haastateltavikseni, nuoremmat pojat poistuivat klubilta käsikynkkää itseään huomattavasti vanhempien suomalaisleidien seurassa.

Kinseyn papalla ei ollut juurikaan hyvää sanottavaa Claptonin kaltaisista bluesin staroista. Koko haastattelutilanne oli haastava, sillä vanha herra suhtautui kaltaiseeni nuoreen valkoiseen toimittajaan suurella varauksella. Murahdellen ja piippuunsa puhisten.

Donald oli sen sijaan helppo saada muistelemaan Bob Marleyn ja Peter Toshin opetuksia. Aikamme jutusteltuamme myös isä lämpeni jakamaan muistojaan bluesmiehen karusta elämästä. Huomasi kai että olin aiheesta aidosti kiinnostunut. Sävy oli opettavainen ja puhutteleva. Musiikkijuttujen lisäksi sain kokeneemman ohjeita elämään yleensäkin.

Haastattelun päätteeksi Big Daddy kirjoitti Ramblin´ Man -levynsä kanteen omistuskirjoituksen: ”Yo my friend love from Big Daddy Kinsey”.

Kauniita sanoja hauraalla käsialalla, joka kertoo että Daddy oli enemmän muusikko kuin kynämiehiä.

Vuonna 1927 syntynyt Lester ”Big Daddy” Kinsey kuoli vuonna 2001.

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Podcast Google Playssa

Listen on Google Play Music

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Sami Ruokangas Written by:

One Comment

  1. 16.10.2009
    Reply

    Suuri kiitos tiedot nizzan samaa mielta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.