“Kaikista karskein revolverisankari”

Rolling Stonesin ja Matin & Tepon hittejä vastaavaa nostalgiaa löytyy tuoreesta Egmontin sarjakuvajulkaisusta Jonah Hex: Hurja Länsi.

Kirjaan on koottu tylyn lännensarjan varhaisimmat jaksot vuosilta 1972-76. Edellisen kerran palkkatappaja Hex seikkaili suomeksi Tomahawk– ja Hurja Länsi -lehtien sivuilla 1972-1977.

DC-yhtiön sarjakuva oli itselleni 70-luvulla poikasena liiankin karua luettavaa. Nyt sen sijaan toimii hyvin, Deadwood-tv-sarjan tyyliin.

Yhdysvaltain sisällissodassa kasvonsa arpeuttanut Jonah Hex on julma ja yksinäinen hahmo; ”Joillekin hän oli sankari, joillekin roisto – mihin hän ratsastikaan, ihmiset lausuivat nimensä kuiskaten – hänellä ei ollut ystäviä – tällä Jonah Hexillä – mutta hänellä oli kaksi kumppania – toinen oli itse kuolema ja toinen oli ruudintuoksu…”

Palkkionmetsästäjästä tekee kiinnostavan hahmon se, että pinnan alla hän on mies joka pyrki hyvään. Hän erosi sodassa etelän joukoista, koska ei voinut kannattaa orjuutta. Hyviä pyrkimyksiä seuraa suuri tragedia.

Peruspaukuttelun lomassa Hex päätyy orjuuden ja rasismin vastustamisen lisäksi kannattamaan naisten äänioikeutta.

Moog Konttisen suomennoksessa on mukana ripaus Tampereen murretta ja valtaosin ratkaisu toimii, mennen vain muutaman kerran överiksi.

Please follow and like us:

Sami Ruokangas

Kirjoittaja Sami Ruokangas on musiikkifriikki; tuottaja ja toimittaja. Blogi musiikista, musiikista ja musiikista. Sarjakuvista, kitaroista, kirjoista, elokuvista, lumilaudoista, televisiosta, netistä, levyistä, drinkeistä, blogeista, junista ja lentokoneista. Populaarikulttuuria ja miehen elämää.

Kategoriat

Podcast Google Playssa

Listen on Google Play Music

Podcast Spotifyssa

Podcast iTunesissa

Sami Ruokangas Written by:

Be First to Comment

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.